1. Cum ati aflat de competitie si care au fost argumentele in favoarea participarii?

Despre astfel de competitii stiam deja de ceva vreme, intrucat scoala japoneza are o traditie de zeci de ani. Totusi, acesta a fost primul eveniment organizat de reteaua noastra europeana de scoli – majoritatea competitiilor de pana acum având loc în Japonia (unde ar fi o provocare să ajungem cu copiii).

Asa ca ne-am propus sa aducem Japonia cat mai aproape de noi, iar competitia de acest nivel inalt si disponibila in Europa a fost ocazia perfecta!

Mai ales, a fost o oportunitate si sa construim relatii mai apropiate intre scolile noastre, sa consolidam colaborarea si sa facem schimb de experienta si de practica.

2. Care au fost principalele obiective pentru participarea la aceasta competitie si tabara?

Primul si cel mai important obiectiv a fost sa le asiguram copiilor o experienta de neuitat prin intermediul careia sa descopere cultura si traditiile japoneze – scop pe care ni l-am atins din plin!

Apoi, ne-am dorit sa le oferim oportunitatea de a participa la o competitie de cel mai inalt nivel – iar evenimentul astfel organizat, de talie internationala, a fost si o modalitate prin care noi am venit in intampinarea pasiunii lor pentru Soroban.

3. Cum a decurs experienta de pregatire a copiilor pentru acest eveniment?

A fost intensa, cu siguranta! In saptamanile dinaintea competitiei, am avut cate 2 sesiuni speciale de pregatire pe fiecare nivel de participare, ajutandu-i pe copii sa se familiarizeze cu tipul de teste pe care le presupun competitiile Ishido internationale.

Altfel, pregatirea in sine a decurs extrem de bine, copiii au fost dedicati si s-au mobilizat cu toata seriozitatea, lucrand la fel de intens si in afara orelor de pregatire si de curs.

Vrem, in acest sens, sa amintim de sprijinul imens din partea parintilor, care ne-au fost alaturi cu totul, eliberandu-si chiar programul pentru a se potrivi orarului stabilit de noi pentru zilele de pregatire.

4. Care au fost cele mai mari provocari in timpul pregatirii si a participarii?

Pregatirea a fost provocatoare din punctul de vedere al familiarizarii copiilor cu tipul de teste care se lucreaza la acest nivel de performanta, intrucat se deosebesc destul de mult de cele de nivel cu care ei sunt deja invatati. A fost vorba despre 5 probe (3 de Soroban, 1 de Anzan și 1 de Flash Anzan), care au presupus un cu totul alt fel de concentrare si de perseverenta.

In ceea ce priveste participarea, campionatul propriu-zis a fost la randul sau un test, dar al andurantei, al rabdarii si al disciplinei – pe care toti copiii l-au trecut cu brio! Au dat tot ce au avut mai bun in ei si asta in conditiile unui mediu cu totul nou, a unei iesiri din rutina si din zona de confort cum nu credem ca au mai trait vreodată.

5. Ce a fost cel mai valoros pentru copii din participarea la competitie? Dar in legatura cu tabara?

Cu siguranta bucuria copiilor, dar si increderea in propriile forte si motivatia pe care le-au primit de la această experienta. A fost o aventura de nepretuit pentru dezvoltarea lor emotionala, iar cunostintele dobandite despre Japonia, interactiunile cu copiii din alte tari si tot ceea ce au mai descoperit in tabara sunt, credem, castiguri care nu pot fi masurate in moduri obisnuite, dar care vor ramane cu ei pe viata.

6. Ce ati descoperit despre copii – ca puncte forte si resurse – in urma acestei experiente?

Am observat la ei ca sunt o adevarata forta! Se pot concentra si mobiliza in conditii exceptionale si sunt capabili sa-si depasească limitele. Mai ales, au nespus de mult potential si au facut dovada unei echipe extraordinare, in care fiecare se bucura de reusita celorlalti.

Desigur, nu va putem spune cat de bucurosi suntem ca exact aceste lucruri le-au descoperit si ei despre ei insisi!

7. Cum a fost intampinata experienta de catre parinti?

Ii lasam chiar pe parinti sa raspunda acestei intrebari, credem ca feedback-ul primit din partea lor spune deja totul despre ce a insemnat aceasta experienta pentru ei si pentru copiii lor deopotriva:

„Cu bucurie si recunostinta in inima, doresc sa va adresez cele mai sincere multumiri pentru experienta minunata pe care i-ati oferit-o lui Luca! Bucuria si motivatia primite in urma acestui eveniment sunt nepretuite. L-am vazut pe Luca cu o stima de sine crescuta, cu emotie si o stralucire aparte in ochi. Sentimentul de bine din sufletele noastre de parinti este greu de redat in cuvinte!” (Camelia S.)

„Experienta participarii lui David la campionatul european de aritmetica mentala din Polonia a fost: unica, de neuitat, foarte frumoasa – spune chiar el! Ati demonstrat inca o data ca romanii sunt foarte buni, daca sunt slefuiti de catre un bijutier bun, iar pentru asta va suntem recunoscatori si va stam alaturi in continuare!” (Delia D.)

„Radu a fost foarte incantat de tabara din Polonia si regreta ca s-a terminat asa repede! A fost totul la superlativ. Multumim din suflet pentru tot si felicitari pentruprofesionalismul de care dati dovada!” (Simona T.)

8. Care sunt perspectivele viitoare pentru astfel de initiative si oportunităti dedicate dezvoltarii copiilor din centrul Logiclub?

In primul rand, ne dorim sa aducem cat mai multe astfel de oportunitati si de evenimente copiilor nostri, ocazii care sa le imbogateasca deopotriva mintea si sufletele.

De asemenea, ne dorim sa construim o relatie de parteneriat strans si activ cu scolile din reteaua Ishido, sa facilitam viitoare schimburi de experiente si, in felul acesta, sa lasam in urma o mostenire valoroasa.

Pe scurt, scopul nostru este sa cream conditiile prin care sa-i putem ajuta pe copii sa-si construiasca acele competente importante pentru viitorul si succesul lor!

In acest sens, anuntam in avanpremiera faptul ca din toamna ne propunem sa ne extindem oferta de servicii educationale pe care o oferim: avem in plan lansarea unor noi intalniri dedicate pregatirii matematice, precum si dezvoltarii personale a copiilor si a adolescentilor, prin intermediul sesiunilor de autocunoastere, consiliere vocationala si orientare de cariera.

Promitem sa revenim cu toate informatiile la momentul potrivit si cat de curand! 🙂