Concursurile anuale Ishido-Shiki, care au loc in Februarie, luna aniversarii scolii japoneze

Calcul pe abacul japonez

In acest video copiilor li se citesc foarte repede operatii aritmetice (adunari si scaderi) cu numere de pana la 6 cifre. Acestia le efectueaza pe abacul japonez cu o viteza uimitoare.

Calcul prin metoda anzan

In acest video copiii calculeaza prin metoda Anzan, ceea ce inseamna calcul mental. Ei isi proiecteaza in minte imaginea abacului si efectueaza calcule fara ajutorul acestuia.

Campionul Mondial la calcul mental: Tomohiro Iseda

Andreea Matei l-a cunoscut in Japonia in februarie 2020 pe Tomohiro ISEDA, multiplu campion mondial la calcul mental - el este la nivel 10 Dan la Soroban și calcul mental, maximum posibil

Competitiile internationale anuale de Soroban

Antrenamentul pe #soroban dezvolta o serie de abilitati si aptitudini! Priviti o competiție Ishido-Shiki

În prim plan Mircea și Andrei care efectuează mental, la testul de Anzan nivel 5, în maxim 2 minute și cu punctaje maxime, 20 de înmulțiri de numere de zeci * numere de unități.

Test de nivel 5 la Anzan/calcul mental👌👌 🏅Cursanții noștri reusesc ca in maxim 3 minute sa efectueze mental 40 de adunari cu numere de zeci.

Mircea, Andrei, Mario și Vlad lucrează de zor la impartiri, în 10 minute au de efectuat 20 impartiri.

Vlad, Andrei și Mario - concentrare la adunari și scăderi cu mii și sute, 150 operații și cel puțin de 2-3 ori atâtea pe Soroban, la nivelul 5

Una dintre probele de calcul mental la nivelul 6, adunari de scăderi de zeci, 30 operații in maxim 3 minute.

Darius, David și Joy lucrează cu multa concentrare și atenție la testul de nivel 6, proba de adunari și scăderi.

Sasha, Eduard și Sabina lucrează cu spor la testul de nivel 8, adunari și scăderi, 100 de operații cu numere de zeci în 10 minute

Suntem mândri de performantele cursantilor nostri: Irina, Miruna, Sofia și Eduard - se concentrează foarte bine și sunt atenți la fiecare operație de adunare sau scădere cu numere de zeci, pe care le au de efectuat în 10 minute.

Tehnica Yomiage Zan, specifica Ishido shiki - Ioana citește numere cu o anumita frecventa, spune $ după fiecare număr, astfel încât copiii sa știe ca urmează un alt număr, e nevoie de mare concentrare și atenție.

Grupa Sandrei de nivel 9 lucrează intens la Anzan din manualele de profil la acest nivel. Pe fundal se aude Irina care rezolva mental calculele și da rezultatele, iar în video este Alessio, care lucrează de zor, își imaginează biluțele de pe Soroban și face calculele în mare viteza

Anastasia - impartiri la nivelul 8 ! Suntem tare mândri de ea! Felicitari

Andreea R care lucrează cu atenție la impartiri nivelul 8. O felicitam pentru performanta ei, a câștigat toate probele la acest nivel !

Probele de împărțiri de la nivelurile 6&7 din competitia Romania-Japonia.

Test Anzan - proba de la Înmulțiri - nivel 6. Copiii au avut de rezolvat în maxim 3 minute 20 înmultiri.