0(0)

CURS “Soroban – Aritmetica mentala japoneza” pentru copii

  • Ultima actualizare 17/05/2022

Descriere

Cursurile noastre se adreseaza copiilor cu varste de minim 7 ani si se structureaza pe 12 niveluri (KYU), un nivel avand durata intre 20 si maxim 30 sedinte.

Sedintele de curs se desfasoara atat pe platforme online de videoconferinta, cat si in format clasic, la centrul nostru, si au o DURATA de 50 minute si o FRECVENTA de 2 sedinte/saptamana.

Nivelurile se succed descrescator, iar HOP, STEP si JUMP reprezinta modulul de baza (nivelurile 12, 11 si 10), in care copiii invata tehnica de motricitate si de calcul pentru adunari si scaderi pana la nivel de  sute.

Durata modulului de baza se situeaza intre 6 – 9 luni si depinde de varsta si capacitatea copiilor de a asimila metoda, precum si de frecventa cu care exerseaza acasa. Studiul abacului japonez presupune, inainte de toate, rabdare si exercitiu pentru a atinge cele mai bune rezultate.

Dupa studiul nivelurilor de baza urmeaza nivelurile superioare si anume: 9, 8, 7 s.a.m.d. pana la nivelul 1. La aceste niveluri se invata tehnica Soroban pentru inmultiri, impartiri, precum si pentru adunari si scaderi din ce in ce mai complexe. Cele mai avansate niveluri contin operatii cu zecimale (incepand cu nivelul 3) si numere negative (incepand cu nivelul 2).

Totodata, incepand cu nivelul 9 de studiu, copiii vor exersa din ce in ce mai mult tehnici de Anzan (calcul mental). Vom utiliza programe de Flash Anzan si alte platforme speciale pentru exercitii repetate de calcul mental si rezultate cat mai bune pentru toti copiii, in functie de capacitatile fiecaruia.

Durata de studiu pentru cele 12 niveluri, în funcție de varsta cursanților și modul de asimilare al noțiunilor și tehnicilor de lucru se întinde până la 3-4 ani.

 

01.

Pretul standard pentru o luna de curs se achita lunar, pana cel tarziu in data de 15 a lunii respective.

**Pentru fratii/surorile celor inscrisi se aplica un discount fata de pretul standard. Reduceri de pret NU se aplica si in cazul taxelor de inscriere sau testare.

02.

Taxa inscriere modul de baza: 200lei/cursant – include pachet initial de materiale: un abac japonez (Soroban) si un set de manuale & fise de lucru pentru nivelurile de baza: HOP, STEP si JUMP. Acest cost se achita pana la maxim prima sedinta de curs.

** Pentru cursantii din Romania (in afara de Sibiu) se adauga la acest cost si taxele de transport.

03.

Taxe aditionale testariTestele specifice Ishido shiki (incepand cu nivelul 7), urmate de certificari emise de Ishido Ltd si Soroban Foundation of Japan, vor fi contra cost; in functie de nivelul de studiu, pretul acestora variaza intre 50 si 160 lei. Acest cost se achita la momentul testarii, separat de curs.

 

Beneficii CURS SOROBAN

About the instructors

0 (0 ratings)

2 Courses

2 students

Gratuit

Materialul include

  • Manualele, fisele de lucru si programele de Flash Anzan pentru studiul aritmeticii mentale japoneze sunt sub licenta Ishido-shiki si beneficiaza de o perfectionare continua.
  • La fiecare nivel de studiu utilizam manuale si fise specifice acelui nivel.
  • Cursantii vor utiliza Sorobane (abace japoneze), iar pentru accesarea cursurilor ONLINE este necesar un laptop/desktop PC/tableta – conectate la internet si care sa permita inclinarea camerei in timpul orelor de curs, astfel incat sa putem monitoriza si corecta tehnica de lucru pe Soroban.
  • De asemenea, pentru o predare cat mai eficienta, vom utiliza multiple device-uri, aplicatii video si audio, Sorobane virtuale si altele. Toate vin in sprijinul cursantilor nostri, pentru a facilita intelegerea metodei si a tehnicilor de lucru in parametri optimi.

Cerințe

  • Vom desfasura cursurile noastre in format HIBRID ( cursanti din Sibiu) si anume:
  • majoritatea cursurilor online – din dorinta de a pastra sanatatea cursantilor si a angajatilor nostri, de a minimiza orice risc de imbolnavire;
  • cateva sedinte pe luna in modul clasic – constienti fiind de faptul ca interactiunea cu mentorul, monitorizarea constanta a tehnicilor de lucru pe Soroban si socializarea intre cursanti sunt de asemenea esentiale.
  • ** Pentru cursantii din Romania (in afara de Sibiu) cursurile vor fi in format EXCLUSIV ONLINE.