BENEFICII PENTRU CREIER - DEZVOLTARE MENTALA

Metoda DEZVOLTA AMBELE EMISFERE CEREBRALEcu precadere emisfera dreapta, responsabila cu IMAGINATIA, INTUITIA. Inca de la primele sedinte se pot observa modificari la nivelul creierului pentru copii. 

Prin proiectarea mentala a abacului japonez (soroban), CREATIVITATEA si IMAGINATIA copiilor se dezvolta semnificativ. Cresterea capacitatilor de CONCENTRARE, STIMULAREA ATENTIEI si o mai mare VITEZA DE PROCESARE si ANALIZA A INFORMATIILOR sunt beneficii certe si foarte utile ale metodei, mai ales in cazul copiilor care petrec multe ore in fata calculatorului/tabletei si au dificultati in a se concentra la scoala. 

Cresterea capacitatilor de MEMORARE, dezvoltarea gandirii LOGICE si bine structurate – prin calcule repetate si operatii aritmetice de baza. Stimularea creierului prin invatarea aritmeticii mentale japoneze se face intr-un mod cu totul diferit fata cel dobandit prin sistemul traditional de invatamant.

BENEFICII PENTRU VIAȚĂ - COMPETENȚE PENTRU VIITOR

Cresterea INCREDERII COPIILOR IN FORTELE PROPRII prin faptul ca acestia ajung sa efectueze mental, rapid si corect, calcule complexe.

Dupa exersarea sustinuta a metodei, copiii ajung sa calculeze mai repede decat ar face-o un calculator obisnuit. Se dezvolta DEXTERITATEA, se cultiva RABDAREA si anumite COMPETENTE PENTRU VIATA si CARIERA ca de exemplu: capacitatea copiilor de a face mai multe lucruri simultan (Multi – tasking), rezistenta la esec (Resilience), disciplina si autocontrolul (Self -management)capacitatea de gestionare corecta a timpului (Time-management). In timpul cursurilor, copiii au oportunitatea sa decida cum procedeaza astfel incat sa ajunga la rezultatele/obiectivele propuse de mentor. 

Copiii VOR INTELEGE si VOR IUBI MAI MULT MATEMATICA, iar prin stimularea intelectuala complexa, vor avea succes si la celelalte materii studiate. Vor pune astfel bazele succesului lor in viitor.

Va invitam sa urmariti in acest video beneficiile Soroban in viziunea Ishido-shiki, dar si alte detalii interesante despre cea mai mare scoala de Soroban din Japonia.