Articole & Noutati
l

LANSAM UN NOU MODUL DE CURSURI: FII PRIETEN CU MATEMATICA

Noul modul de cursuri este deocamdata dedicat exclusiv copiilor de gimnaziu din Sibiu.
👍Scop => aprofundarea noțiunilor de matematică predate la școală

🏆Modul cursuri: 3 luni (01.04 – 30.06.2021);

🏆Cunoasterea limbii engleze la nivel mediu cel putin este OBLIGATORIE;
🏆STRUCTURA CURSURI ONLINE: 2 sedinte de 45 minute fiecare/saptamana;
🏆PREDARE PERSONALIZATA si ADAPTATA in functie de nevoile si cunostintele fiecarui cursant => mod de lucru EFICIENT si bazat pe ceea ce cursantii au nevoie sa aprofundeze mai mult.
🏆FEEDBACK PERIODIC si INTERACTIV bazat pe pregatirea individuala a cursantilor.

l

PRIMA COMPETITIE DE SOROBAN ONLINE derulata cu scoala japoneza Ishido-shiki

Cu bucurie va anuntam ca Sambata, 06 martie 2021, vom derula prima competitie de Soroban online cu o scoala japoneza si anume Ishido Soroban Koiwa, Tokyo.🏆

Cei mai buni cursanti ai Logiclub Smart aflati la nivelurile superioare de studiu ( nivelurile 9, 8, 7 si 6) se vor intrece cu cei mai buni cursanti de la scoala japoneza 👍

Vom face si demonstratii de Anzan (calcul mental) si Yomiage Zan – Anzan (tehnica speciala de citire si calcul a numerelor), ne vom bucura sa ne cunoastem si sa facem schimb de experienta. 🧮🧠

MULT SUCCES TUTUROR PARTICIPANTILOR!

l

DECORATIUNI DE IARNA IN STIL JAPONEZ - alaturi de cursantii Logiclub Smart

🥳Premianții super creativi de la provocarea noastră de iarnă sunt: Alex M, David V. și Sasha M. 🎁🎉🥳🎉.
❤️Creativitatea tuturor și-a arătat măiestria și fiecare decorațiune ne-a surprins de la idee la execuție!❤️
🎉🥳Felicităm toți cursanții care ne-au trimis fotografiile cu decorațiunile lor – pe parcursul lunii decembrie vă arătăm periodic câte o decorațiune pe pagina noastra de Facebook:

l

START CURSURI SOROBAN CU GRUPE NOI - FORMAT HIBRID

La 01 noiembrie 2020 am deschis grupe noi de cursanti incepatori cu varsta de MINIM 7 ani, alaturi de mentorul Logiclub Smart: Sandra – profesor certificat de Soroban de catre Ishido shiki si Fundatia de Soroban din Japonia.

Cursurile se vor desfasura in format hibrid, atat la centrul nostru – cu respectarea tuturor normelor legale si de igiena ce se impun, cat si online – majoritatea cursurilor.

MULT SUCCES TUTUROR!

l

DEBUT CURSURI SOROBAN CU GRUPE NOI - IULIE 2020

Am deschis cursuri pentru grupe noi de cursanti cu varsta de MINIM 7 ani, alaturi de mentorii Logiclub Smart: Maria, Ioana, Sandra si Andreea. Cursurile au debutat pe 6 iulie 2020, cu desfasurare pe durata verii si pe parcursul intregului an scolar 2020 – 2021.

GARANTIE SPECIALA cursantilor noi in prima luna de curs: daca vor observa ca metoda nu ii atrage sau nu li potriveste pentru moment si nu vor dori/nu vor putea continua cursurile noastre,  RETURNAM jumatate din taxa de curs lunara achitata.

l


CONCURS DE DESENE - ISHIDO INC. Japonia si LOGICLUB SMART

Va anuntam cu bucurie ca organizam impreuna cu partenerii nostri japonezi un Concurs de desene pentru copiii inscrisi la cursurile noastre de Soroban. Ce e nevoie sa faci?

*un desen cu personajul Shirokkuma (mascota noastra) si/sau familia si prietenii lui
**poti scrie si un mesaj cu sprijinul parintilor (de preferat in engleza) – OPTIONAL
***trimite desenul OBLIGATORIU la adresa de email: ishidosoroban@gmail.com, in copie cu logiclubsmart@gmail.com
TERMEN LIMITA concurs: 31 Mai 2020.

Premii surpriza din partea Ishido shiki Japonia si Logiclub Smart pentru castigatori!

l

Logiclub Smart - primul centru Soroban din România acreditat după standardele celei mai mari școli de profil din Japonia

Din dorința de a dezvolta potențialul propriului copil și de a-i ajuta din punct de vedere intelectual într-un mod special, care sa ii ofere un real suport pentru viitor, antreprenoarea Andreea Matei a adus în Sibiu primul centru de aritmetică mentală japoneză din România certificat de școala numărul unu din Japonia.

Centrul oferă atât copiilor, cât și adulților posibilitatea de a-și antrena și dezvolta creierul după metode testate cu succes și perfecționate timp de aproape 50 de ani…(mai multe detalii in articolul din Turnul Sfatului, aparut in Feb 2020).

l

Vizita in Japonia, la scolile Ishido-shiki de la Tokyo - Februarie 2020

Experienta din Japonia a fost una minunata, care m-a încărcat pozitiv și ma motivează sa facem și aici, la Logiclub Smart in Sibiu, lucruri extraordinare alături de mentorii și cursanții noștri!
Prin perseverenta, ambiție, respect, munca multa și seriozitate ORICE SE POATE REALIZA!! Asta trebuie sa transmitem copiilor noștri, asta trebuie sa ii învățăm, inclusiv prin studiul Soroban! 🧮👍🥇

l

Zi de training intens la Ishido-shiki Japonia - Februarie 2020

Pe durata vizitei la scolile Ishido-shiki, partenerul nostru si scoala numarul 1 de Soroban din Japonia, am beneficiat, intre altele, de o zi de formare intensa. Aici am avut oportunitatea sa invat si sa aprofundez: 
📌 Tehnici de predare Anzan (calcul mental);
📌Tehnici pentru Yomiage zan/anzan (citire rapida pentru calcul pe Soroban sau mental);
📌 Reguli pentru testari și certificari.

Mulțumiri deosebite catre Sensei Kiyomi Numata pentru acest minunat training si pentru toata încrederea acordata mie si intregii echipe Logiclub! 

l

02 Februarie 2020 - ziua in care am dat mana cu un CAMPION MONDIAL!

📣Cel mai emoționant și impresionant moment pe care l-am trait la Competitia de Soroban a fost: INTALNIREA CU MULTIPLUL CAMPION MONDIAL LA CALCUL MENTAL (World Cup of mental calculation) 🏆🥇, TOMOHIRO ISEDA – 15 ANI, NIVEL 10 DAN-MAXIM POSIBIL!🧠
📌Alaturi de el i-am cunoscut si i-am vazut “in actiune” pe locul 2 mondial, locul 8 mondial și campionii din Japonia la calcul mental.
📌ÎNTR-UN CUVÂNT : INCREDIBIL!!!… și totuși real, după mulți ani de pregătire, de antrenament al mintii, alături de Sensei excepționali, care i-au pregătit pt a deveni primii în lume🏆🥇🏆🥇🏆
📌Ishido shiki este numărul 1 în domeniu!!!🥇👏

A fost o onoare si o bucurie imensa sa fiu parte la acest eveniment, sa cunosc asemenea super minti si sa le vad live performantele!

l

02 Februarie 2020 - a 35a Competitie Internationala de Soroban Ishido-shiki

Ziua de 02 Feb 2020 a fost una EXTRAORDINARA, inedita, de neuitat!
Am avut onoarea si bucuria sa particip la a 35-a Competitie Internațională a scolii Ishido shiki și sa țin un scurt discurs (cu câteva cuvinte în japoneza chiar) in fata a sute de cursanti si profesori Ishido-shiki.
Am văzut cum se desfășoară concursurile de Soroban și la ce nivel extraordinar de performanta au ajuns la calculul mental sau la cel pe abac/Soroban.
Am participat la ceremoniile de premiere și am oferit mici cadouri copiilor. 🏆🥇

l

Vizita la scolile Ishido-shiki, Tokyo, Japonia - Februarie 2020

📣Am vizitat cateva dintre școlile Ishido-shiki de la Tokyo, cu rezultate excepționale și copii la un înalt nivel de studiu și performanta. 🧮🧠
📣Am vazut cum se lucreaza acolo, cum acești copii calculează mental cu o viteza uimitoare, mai repede decât orice calculator!
📣Da, este posibil! Vom ajunge la aceste performante și cu cei care ne sunt cursanti👍este nevoie de exercițiu, perseverenta, concentrare și atenție maxima!

l

Vizita la Muzeul Soroban de langa Tokyo, Japonia - Februarie 2020

La debutul vizitei in Japonia am avut onoarea și plăcerea sa vizitez Muzeul Soroban, fondat de Sensei Kenichi Ishido.
Am aflat foarte multe informații interesante despre:
📌Istoria abacului japonez🧮;
📌Cultura și tradițiile japoneze🎎;
📌Modul în care acest instrument de calcul 🧮 a fost folosit și a evoluat în ultimii 500 ani de când a fost preluat de la chinezi; în timp a fost perfecționat și îmbunătățit de japonezi pana la versiunea cunoscuta azi.👍

l

Aducem Educația Japoneză în Sibiu prin aritmetica mentală

Suntem onorati si mandri sa fim partenerii certificati ai celei mai mari si mai prestigioase scoli de Soroban din Japonia, Ishido-shiki.
Multumim domnului Sensei Ishido si echipei sale minunate pentru suportul acordat si pentru participarea la evenimentul special din 25.09.2019, realizat cu sprijinul Incubator107 Sibiu si al EduHub al ULBS. 

l

Pasiune pentru Soroban, pentru un alt fel de educatie

In data de 3 Septembrie 2019 am descoperit impreuna cu invitatul nostru special, profesorul japonez Yamakata (foto dreapta) – informatii valoroase despre o noua alternativa pentru educatia copiilor nostri – aritmetica mentala japoneza!

Cultivam impreuna pasiunea copiilor pentru aritmetica japoneza in vederea unei dezvoltari armonioase!

l

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

Va invitam sa aflati informatii despre povestea Logiclub – Smart Education Center si parcursul spre acest proiect educational inedit in Sibiu, despre metoda Soroban si beneficiile sale atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Toate acestea si multe alte lucruri interesante puteti descoperi din interviul realizat de o femeie minunata, un excelent profesionist, o prietena de suflet, Mihaela Stroe (foto alaturat).
Mulțumesc draga Mihaela pentru onoarea de a fi invitata ta, pentru aprecieri și pentru încrederea pe care o ai mereu in mine și în ceea ce fac!

l

Am finalizat amenajarile la centrul nostru

Ne bucuram sa va anuntam ca suntem pe deplin pregatiti pentru a oferi cursantilor nostri maximizarea potentialului lor mental intr-un mediu curat, primitor si adaptat varstei lor.

Va asteptam la cursurile noastre!

Importanta aritmeticii si matematicii

Aritmetica este ABC-ul matematicii. Este ceea ce copiii învață mai întâi, înainte de ecuații și probleme complexe. Adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea sunt elementele de bază ale matematicii. Copiii o învață în anii de formare. Numărarea corecta este baza acesteia. (…)

t

De ce este important calculul mental?

Odata cu apariția calculatoarelor este foarte ușor să faci calcule de orice fel. Si atunci, de ce este ar fi inca important sa mai calculam mental?
Există atât de multe motive pentru care este în continuare necesar ca noi, adulții, în special tinerii, să facem matematică mental.(…)

l

Istoria abacului japonez (Soroban)

Abacul își are originea în Mesopotamia, cu câteva mii de ani în urmă. Utilizarea inițială a unui sistem de calcul asociat cu abacul se presupune că a fost sub forma unei plăci acoperite cu praf sau nisip fin. Nisipul a fost împărțit în linii, fiecare reprezentând o poziție numerică diferită.  Cu timpul  (…)