Odata cu apariția calculatoarelor este foarte ușor să faci calcule de orice fel. Si atunci, de ce este ar fi inca important sa mai calculam mental?
Există atât de multe motive pentru care este în continuare necesar ca noi, adulții, si în special tinerii, să facem matematică mental.
Este cel mai bine pentru copii să dezvolte aceasta abilitate, să se instruiasca și să facă calcule matematice mentale începând in jurul vârstei de 5 ani.
-> Calculul mental stimulează ambele părți ale creierului
În acest sens, emisfera stânga este responsabila pentru logica si gandire analitica, iar cea dreapta este responsabila pentru imaginație si creativitate.
Această practică le permite copiilor să-și dezvolte pe deplin potențialul intelectual.
A face matematica mentală zilnic sau ca parte a unei rutine ar ajuta copiii sa devina obișnuiți cu a face calcule mentale si în viitor.
Prin repetitie si exercitiu constant, se dezvolta simtul numerelor, o memorie mai buna si o serie de alte abilități.
-> Metodele de calcul mental vă ajută să înțelegeți matematica
Calculul mental necesită practica repetata si continua a celor 4 operatii de baza: adunare, scădere, înmulțire și împărțire.
În acest proces, se dezvolta aptitudinile la matematică și se reduc greșelile în rezolvarea problemelor.
Este esențial să se atingă obiectivele propuse și prin aceasta, sa se permita dezvoltarea increderii in fortele proprii, a stimei de sine, a valorii si masurii actiunilor sau lucrurilor cu care se intra in contact.
Copiii vor putea să înțeleagă conceptele matematice si sa le aplice, nu doar să le citească, asa cum se intampla in general, in sistemul traditional de educatie.
-> Calculul mental dezvoltă încredere si alte competente
Capacitatea de a practica calculul mental sporește capacitatea copiilor de a se concentra, de a fi atenti pentru un timp indelungat.
Pe măsură ce învață să manipuleze abacul si numerele, copiii se vor simti mai confortabil și vor avea încredere în a face acest lucru.
Rezultatele obtinute si obiectivele propuse si realizate vor duce la cresterea increderii in fortele proprii, sentiment atat de necesar in dezvoltarea sanatoasa a copiilor nostri.
Stapanirea metodelor de calcul mental permite cursantilor să efectueze calcule rapide în minte, permitandu-le astfel să se concentreze pe probleme mai dificile de rezolvat.
Cel mai indicat este să se inceapa de la varste fragede (dupa ce copilul este capabil sa citeasca si sa scrie numerele), deoarece in aceasta perioada creierul absoarbe ușor informațiile și le procesează in mod corect si imediat.